Beertje †

Dag lieve Beer,

Soms gebeurt het onvermijdelijke ineens toch. Onze lieve Beer, zij was naamgever van Stichting Beertje, is ingeslapen.

Wat was dit een stoere, dappere én heel lieve dame. Onlangs was ze nog verhuisd en ze vond haar nieuwe huis heerlijk, wij denken dat ze zich stiekem ook wel erg heeft verheugd op de lekkere tuin die ze daar in de zomer in mocht……… Het heeft niet zo mogen zijn.

Beers leven bestond uit twee delen. Het eerste deel van Beer haar leven heeft haar helaas wat trauma’s opgeleverd, waar zij en haar nieuwe baasjes ook, in de rest van haar leven  mee moesten dealen. Het tweede deel startte in het asiel.  Ik heb haar (toen nog Bono) daar leren kennen, waarna zij 1,5 jaar lang bij mij in de opvang gezeten heeft. Heel langzaamaan zijn haar lichamelijke en ook geestelijke wonden gaan genezen en heeft zij geleerd dat een mens toch te vertrouwen is. En wat bleek ze toen een giga knuffelkat te zijn.

Haar nieuwe baasjes hebben alle geduld met haar gehad en ook daar bleek ze het vertrouwen in een enkele mens weer terug te kunnen vinden. Met mij wilde ze vanaf dat moment niets meer te maken hebben. Ik heb wel al die jaren mogen mee genieten van Beer van de verhalen en van de foto’s. En wat was het fijn te horen en te zien dat het haar, ondanks een dip af en toe en soms laveren om de effecten van de trauma’s heen, zo goed ging.

Begin 2017 werd ze ziek, erg ziek. Samen met haar baasjes en de dierenarts heeft ze erg haar best gedaan deze tegenslag te overwinnen. Het bleek haar tijd om te gaan.

Beer is ongeveer 14 jaar geworden.

Dag lieve Beer, wat ben ik blij dat ik jou heb leren kennen, wat heb je ons veel geleerd, wat ben ik blij dat ik door jou je lieve baasjes heb leren kennen en wat ben ik blij dat je ons de aanzet hebt gegeven Stichting Beertje voor katten in de laatste levensfase op te richten. In al deze katten ben jij bij ons aanwezig. Dag lieve Boons.