Eerdere kattenbewoners

Onlangs hebben wij afscheid genomen van Minn.

Welkom lieve Minn (Minoeska), Dag lieve Minn,

Deze keer lag welkom heten en afscheid nemen wel heel dicht bij elkaar. Dit was 16 jarige Minn. Voordat ze bij ons kwam heeft ze ruim 1,5 jaar bij een opvangadres van het asiel gewoond. Helaas kon ze daar niet blijven omdat de baasjes terug verhuizen naar hun eigen land. Ze hadden het héél goed samen en dat was te merken! Lieve zachtaardige Minn had zoveel zelfvertrouwen inmiddels dat ze haar plekje bij ons innam alsof ze nooit weg was geweest 😊. Minn had ernstige maagdarmproblemen waar al veel onderzoek naar gedaan was. Met wat extra medicijnen was dat snel zo goed als onder controle. Kort nadat Minn bij ons kwam kreeg deze pechvogel echter 2 ruggenmergattackjes achter elkaar. Daarvan was ze net wat aan het herstellen toen ze het ineens behoorlijk benauwd had. Ze bleek, bij alles wat ze had, ook hart/long problemen te hebben. Verder onderzoek zou te belastend zijn. We hebben deze bijzondere lieverd dan ook heel rustig laten gaan. Minn heeft een kleine 5 weken bij ons gewoond. Wat kon ze genieten van knuffelen en van aandacht. En wat was ze, op haar zachtaardige manier, lief voor mens en dier. Ze hoorde er hier vanaf het begin zonder twijfel helemaal bij.

Dag lieve Minn, het waren 5 intensieve weken, wat hebben we met elkaar genoten. Dank je wel.

Wij hebben ook onlangs afscheid genomen van Spring.

Dag lieve Spring

Ook Spring heeft de wereld bij ons verruild voor een plekje “elders”. Spring kwam behoorlijk getraumatiseerd bij ons. We kunnen u vertellen dat onze harten heel wat huppeltjes van geluk hebben gemaakt bij alle mooie en fijne momenten die Spring bij ons “ontdekte”. Na haar begrijpelijke terughoudendheid werd Spring, toen ze eenmaal doorhad hoe het hier was, een hele blije, altijd nog een beetje voorzichtige, dame. Ze vond vanaf toen ook dat wij moesten doen wat zij wilde (deur open of eten) en wel NU. En wat kon ze ons dat goed duidelijk maken! Spring is ruim 15 jaar geworden en heeft een jaar en 4 maanden bij ons gewoond. We hadden haar zo graag nog veel meer blije maanden gegund, haar lijfje was echter helemaal op. O ja, ooit wel eens een kat ontmoet die het leuk vond om met water te spelen? Wij wel, deze dame stond zelfs in de waterbakken buiten, de waterbakken binnen moesten natuurlijk elke dag weer “leeggespetterd” worden 😊

Dag lieve blije Spring

Wij hebben ook onlangs afscheid genomen van Bella.

Dag lieve Bella
Onze Bella is een mooi sterretje geworden. Ze stal met uiterlijk én innerlijk ogenblikkelijk ieders harten. Zelf had ze vaak eerst nog wat reserve. Als ze dan toeliet door je geknuffeld te worden mocht je ook echt NIET stoppen. Met haar pootje haalde ze je hand onmiddellijk weer terug als je daar maar over dacht. Liefdesbeetjes hoorde er natuurlijk ook bij ……. Deze bescheiden dame was een van die lieverds die we altijd terug vonden op een plekje ergens “hoog”. Boven op een bench bijvoorbeeld of bovenop haar “eigen” krabpaal in de poezenkamer. Hoog ergens in de tuin in het zonnetje was ook favoriet. Ze vroeg niet veel aandacht, we gaven het haar natuurlijk wel. En als ze écht iets wilde dan kon dat kleine lijfje behoorlijk wat geluid voortbrengen. En dan kan je toch niet anders dan gelijk reageren? Wij niet tenminste 😊 Onze lieve kwetsbare Bella is 18 jaar geworden en heeft de laatste 2 jaar en 3 maanden van haar leven bij ons willen wonen. We zijn er blij om dat we je mochten leren kennen lieverd!

Dag lieve Bellababy

Onderstaande katten hebben tevens hun laatste levensfase doorgebracht in het thuis van Stichting Beertje en zijn Minn, Spring en Bella reeds voorgegaan. Wij hebben ook van hen enorm genoten!

Vicky

Aapie Jaapie

Jaapie

Krakkie

Krakkie 4 april 2012 bewerkt (1)

BessieBassie

Theia

CAM00293 (1)

Hope

DSCF0505 (1)

Tirza

P1020052 (1)

2015-05-15 16.03.55 (1)

Pinkeltje

Gijs

2015-05-28 08.53.37

Dametje

Foto's poezen september 2010 059 (1)

Elfie

CAM00316 (1)

En de volgende katten hebben, na een korter of langer verblijf in het thuis van Stichting Beertje, een eigen baasje gevonden. Wij wensen ze nog een heel fijn leven!

Goofie

Ukkie