Eerdere kattenbewoners

Onlangs hebben wij afscheid genomen van Ollie.Dag lieve Ollie,
soms is het leven kort maar krachtig, dat gold zeker voor Ollie. Na een lange zwerfperiode kwam hij bij ons, met suikerziekte. Het plan was hem in te stellen op insuline en dan een voor altijd eigen baasje voor hem te zoeken. Helaas zag zijn toekomst er anders uit, hij bleek naast suikerziekte ook chronische alvleesklierontsteking te hebben. Wat was het ventje daar (vaak) ziek van. We konden dan ook niet anders dan hem laten gaan, dan afscheid van hem nemen.

Dit mannetje kwam (nog) niet zelf op ons af, maar hij liet zich wel graag én eindeloos knuffelen. Nog gekker was hij op Klaas en Klaas op hem, 2 handen op één buik noemen ze dat geloof ik. In de schaarse tijd dat Ollie zich goed voelde rolde ze met regelmaat over de grond (net Ying en Yang, Ollie “wit” en Klaas zwart) en rende ze samen door het huis en de tuin. Ondertussen tegen elkaar roepend en pratend. Soms tot ergernis van de oudjes hier die, natuurlijk, erg gesteld zijn op hun rust …..

Dag lieve Ollie, jou leven was kort maar krachtig. In die korte tijd heb je heel wat harten veroverd, dat is een ding wat zeker is. We hadden je zo graag een langer fijn leven gegund en je wat beter leren kennen.
Dit mannetje is geschat tussen de 3 en 8 jaar en was 4 maanden bij ons.

Onlangs namen we, behalve van Ollie, ook afscheid van Luuc.

Dag lieve Luuc,
Oorspronkelijk leek hij een echte “mannenkat”. In de loop van de tijd leerde hij “ons vrouwen” waarderen. Zo ook een van onze vrijwilligers. Een in aanvang logeerpartij bij haar mondde uit in een onverwachte en fijne opvangplek. Beter kon deze lieve kerel het niet hebben. Zij schreven dit:

“Bedankt lieve Luuc, rust zacht…
Een paar weken geleden hebben we tot ons verdriet afscheid moeten nemen van Luuc; zijn geest was nog helder, maar zijn lichaam was op na een aantal jaren met ernstig nierfalen.
Bijna 2 jaar geleden kwam Luuc in ons gezin met hond en vijf katten. De eerste paar dagen heeft hij in een kamer apart vertoefd, maar Luuc wilde al gauw zijn leefwereld verruimen. Dat was nog best een hele uitdaging want Luuc was blind en zijn onderkomen lag op de 2e verdieping met een aantal open trappen. Het traphekje dat we in de eerste periode hebben gebruikt, wist hij al gauw te omzeilen en ondanks zijn blindheid leerde hij de weg in huis snel kennen. Als uitvalsbasis had hij een strategisch plekje uitgekozen: op de mat voor de koelkast want daar komen veel lekkere dingen uit, zoals kipfilet, tonijn en niet te vergeten: slagroom.
De kennismaking met de overige viervoeters in huis verliep goed, op een enkele ‘botsing’ na als Luuc nietsvermoedend te dicht langs Emma (hond) liep.
We hebben in de bijna twee jaar dat hij in ons gezin mocht zijn, samen een mooie en goede tijd gehad. Zijn nierproblemen speelden af en toe op, maar Luuc was vrolijk, liep zijn rondje door de tuin, lag graag op schoot en at samen met zijn poezenvriendinnetje Silly. Wij hebben volop van zijn aanwezigheid en liefde genoten.
De ‘aanvallen’ als gevolg van zijn nierziekte kwamen de laatste maanden vaker waardoor hij steeds weer een stukje kracht en levensvreugde moest inleveren.
Luuc heeft zijn laatste rustplaats gevonden in onze tuin, vlak naast Silly, die onverwacht 3 maanden eerder overleed. Hopelijk hebben ze elkaar weer gevonden in de poezenhemel.
Bedankt Luuc voor je onvoorwaardelijke liefde en bedankt stichting Beertje voor het vertrouwen dat we deze lieve kerel een paar jaar bij ons mochten hebben”.

Deze blinde, oorspronkelijk zich overal verstoppende, angstige lieverd was een van onze oudgedienden zoals dat zo mooi heet. Hij kwam ruim 4,5 jaar geleden bij ons. De eerste dag hier zat deze kerel al bovenop de boekenkasten en de tafel ……
Luuc is 17 jaar geworden.
Sterkte lief opvanggezin met het verlies van lieve Luuc en jullie eigen lieve Silly, zo kort op elkaar. Ze hebben het goed gehad bij jullie, dat is een ding wat zeker is!

Onderstaande katten hebben tevens hun laatste levensfase doorgebracht in het thuis van Stichting Beertje en zijn Ollie en Luuc reeds voorgegaan. Wij hebben ook van hen enorm genoten!

VeertjeGinnyTaraPuck

Minn

Spring

Bella

Vicky

Does

Dorus

Mevrouw Siep

Odje

Tiga

Sammie

sammie

Basje

Zorro

Mr. Blue

2017-02-26 12.02.55.2

OkkiWokki

2017-04-04 17.18.28.2

Vlekkie

img_0301

Steffie

2016-12-03-10-44-08

Melita

2016-08-16-08-52-49

Ollie

9 ollie.jpg

Aapie Jaapie

Jaapie

Krakkie

Krakkie 4 april 2012 bewerkt (1)

BessieBassie

DSCF0496

Theia

CAM00293 (1)

Hope

DSCF0505 (1)

Tirza

P1020052 (1)

August

2015-05-15 16.03.55 (1)

Pinkeltje

Pinkeltje

Gijs

2015-05-28 08.53.37

Dametje

Foto's poezen september 2010 059 (1)

Elfie

CAM00316 (1)

En de volgende katten hebben, na een korter of langer verblijf in het thuis van Stichting Beertje, een eigen baasje gevonden. Wij wensen ze nog een heel fijn leven!

Bobbie

Ukkie

Beertje †

IMG_4183

Saar

Saar

Tante Mien †

Daantje

Meikie

2014-10-30 17.02.14 (1)

Anais †

Anais

Evy en haar 6 kittens

IMG_0197