Eerdere kattenbewoners

Onlangs hebben wij afscheid genomen van Zen.Deze week namen wij alweer afscheid. Deze keer van onze lieve rode dame Zen. De lieverd was natuurlijk al zo een echte mooie oude dame, de laatste tijd werd ze dat steeds meer. Haar lijfje was op, haar hoofdje deed het nog goed om maar zo te zeggen. Bij een tussentijdse controle bij de dierenarts bleek dat ze een tumor in haar mondje had, daar had ze last van en was niets meer aan te doen. Wat kon deze dame, op haar eigen heel bescheiden manier, haar knuffels en aandacht komen vragen. En geven ook trouwens, het liefst kroop ze helemaal “in” je, of bovenop en in je hals. Een beetje bekend bezoek ontkwam daar ook niet aan. Zo bijzonder om te zien. Soms was het bezoek net binnen en kwam ze direct heel rustig en bescheiden op schoot kruipen. Daar zegt toch niemand nee tegen 😊.

Ze had zo een mooi raspend mauwtje waarmee ze, samen met de blik in haar ogen, heel goed duidelijk kon maken wat ze wilde én niet wilde (medicijnen krijgen bijvoorbeeld).
Zen was 17 jaar en bijna 10 maanden hier. We missen haar stille aanwezigheid.

Onlangs hebben wij behalve van Zen, ook afscheid genomen van Ruri.

Dag lieve Ruri.
Soms zou je willen dat je met röntgen-ogen in en door een kat heen zou kunnen kijken …. Ruri was ziek, dat was duidelijk. Wat ze had hebben we, samen met de dierenarts, niet kunnen achterhalen. Wat we wel wisten is dat haar laten gaan voor haar het beste was wat we konden doen. De lieverd werd de laatste maanden langzaamaan onrustiger. Ze liep “eindeloos” rond, ze was “constant” op zoek naar eten, ook als ze juist eten gehad had. Ze was hier slecht uit te halen. De laatste dagen deed ze helemaal niet anders meer. Ze was uitgeput.

We zijn blij dat we Ruri mochten leren kennen, ze was bijzondere dame! Ze kwam bij ons met suikerziekte, dat was snel onder controle gelukkig. Daarna heeft ze, zei het altijd al wel een beetje onrustig, heerlijk van de zomer genoten. Als echte mensenpoes was ze nooit lang of ver van ons vandaan. Samen relaxen in de tuin, wij op een tuinstoel, zij tussen het kattengras vlak in de buurt. Slapen op de bank terwijl wij een klein stukje verder daar zaten te lezen. En natuurlijk, u snapt het al, knuffelen was vanaf dag 1 favoriet. Zomaar wat fijne herinneringen die wij in ons hart meenemen …..

Dag lieve, lieve Ruri, wat fijn dat je bij ons hebt willen wonen. We zijn blij dat je nu eindelijk rust hebt, het is je zó gegund.
Ruri is 14 jaar geworden en heeft 8 maanden bij Stichting Beertje gewoond.


Onlangs namen we, behalve van Ruri, ook afscheid van Luuc.

Dag lieve Luuc,
Oorspronkelijk leek hij een echte “mannenkat”. In de loop van de tijd leerde hij “ons vrouwen” waarderen. Zo ook een van onze vrijwilligers. Een in aanvang logeerpartij bij haar mondde uit in een onverwachte en fijne opvangplek. Beter kon deze lieve kerel het niet hebben. Zij schreven dit:

“Bedankt lieve Luuc, rust zacht…
Een paar weken geleden hebben we tot ons verdriet afscheid moeten nemen van Luuc; zijn geest was nog helder, maar zijn lichaam was op na een aantal jaren met ernstig nierfalen.
Bijna 2 jaar geleden kwam Luuc in ons gezin met hond en vijf katten. De eerste paar dagen heeft hij in een kamer apart vertoefd, maar Luuc wilde al gauw zijn leefwereld verruimen. Dat was nog best een hele uitdaging want Luuc was blind en zijn onderkomen lag op de 2e verdieping met een aantal open trappen. Het traphekje dat we in de eerste periode hebben gebruikt, wist hij al gauw te omzeilen en ondanks zijn blindheid leerde hij de weg in huis snel kennen. Als uitvalsbasis had hij een strategisch plekje uitgekozen: op de mat voor de koelkast want daar komen veel lekkere dingen uit, zoals kipfilet, tonijn en niet te vergeten: slagroom.
De kennismaking met de overige viervoeters in huis verliep goed, op een enkele ‘botsing’ na als Luuc nietsvermoedend te dicht langs Emma (hond) liep.
We hebben in de bijna twee jaar dat hij in ons gezin mocht zijn, samen een mooie en goede tijd gehad. Zijn nierproblemen speelden af en toe op, maar Luuc was vrolijk, liep zijn rondje door de tuin, lag graag op schoot en at samen met zijn poezenvriendinnetje Silly. Wij hebben volop van zijn aanwezigheid en liefde genoten.
De ‘aanvallen’ als gevolg van zijn nierziekte kwamen de laatste maanden vaker waardoor hij steeds weer een stukje kracht en levensvreugde moest inleveren.
Luuc heeft zijn laatste rustplaats gevonden in onze tuin, vlak naast Silly, die onverwacht 3 maanden eerder overleed. Hopelijk hebben ze elkaar weer gevonden in de poezenhemel.
Bedankt Luuc voor je onvoorwaardelijke liefde en bedankt stichting Beertje voor het vertrouwen dat we deze lieve kerel een paar jaar bij ons mochten hebben”.

Deze blinde, oorspronkelijk zich overal verstoppende, angstige lieverd was een van onze oudgedienden zoals dat zo mooi heet. Hij kwam ruim 4,5 jaar geleden bij ons. De eerste dag hier zat deze kerel al bovenop de boekenkasten en de tafel ……
Luuc is 17 jaar geworden.
Sterkte lief opvanggezin met het verlies van lieve Luuc en jullie eigen lieve Silly, zo kort op elkaar. Ze hebben het goed gehad bij jullie, dat is een ding wat zeker is!

Onderstaande katten hebben tevens hun laatste levensfase doorgebracht in het thuis van Stichting Beertje en zijn Zen, Ruri en Luuc reeds voorgegaan. Wij hebben ook van hen enorm genoten!

Pippie

Pippie

OllieVeertjeGinnyTaraPuck

Minn

Spring

Bella

Vicky

Does

Dorus

Mevrouw Siep

Odje

Tiga

Sammie

sammie

Basje

Zorro

Mr. Blue

2017-02-26 12.02.55.2

OkkiWokki

2017-04-04 17.18.28.2

Vlekkie

img_0301

Steffie

2016-12-03-10-44-08

Melita

2016-08-16-08-52-49

Ollie

9 ollie.jpg

Aapie Jaapie

Jaapie

Krakkie

Krakkie 4 april 2012 bewerkt (1)

BessieBassie

DSCF0496

Theia

CAM00293 (1)

Hope

DSCF0505 (1)

Tirza

P1020052 (1)

August

2015-05-15 16.03.55 (1)

Pinkeltje

Pinkeltje

Gijs

2015-05-28 08.53.37

Dametje

Foto's poezen september 2010 059 (1)

Elfie

CAM00316 (1)

En de volgende katten hebben, na een korter of langer verblijf in het thuis van Stichting Beertje, een eigen baasje gevonden. Wij wensen ze nog een heel fijn leven!

Bobbie

Ukkie

Beertje †

IMG_4183

Saar

Saar

Tante Mien †

Daantje

Meikie

2014-10-30 17.02.14 (1)

Anais †

Anais

Evy en haar 6 kittens

IMG_0197