
Dag lieve Sok.
Sok was een magere, nog wat mottige zwerver met nierfalen, schildklierproblemen en een slecht gebit toen hij bij ons kwam. Zijn gebit moest als eerste gedaan worden. Want met zijn slechte gebit, mét pijnstiller daarvoor, knapte hij niet op. In de wetenschap dat het spannend blijft, narcose, gebitsbehandeling en herstel bij een oude en/of kwetsbare kat, konden we daar dus niet omheen. Toen zijn gebit eenmaal gedaan was werd het eten een stuk makkelijker waardoor ook het verder bijkomen en wennen/loslopen sneller ging. Sok werd een nóg lievere oude dankbare man.
We merkten echter ook dat met het loslopen Sok behoedzamer, schrikachtiger, werd. We bleven hem lekker knuffelen natuurlijk, wel pas nadat we ons elke keer eerst extra rustig bij hem “hadden aangemeld”. Dat begon langzaam zijn vruchten af te werpen, hij werd rustiger en genoot van de warme plekjes bij het kacheltje, in het zonnetje achter glas, de vele knuffels en soms lekker een poosje op schoot. Plotseling begon Sok wel héél erg veel te drinken …….. en wisten we dat met zijn nierfalen én schildklierproblemen we niets meer voor hem konden doen dan hem rustig laten gaan✨.
Lieve, lieve Sok, wat hadden we je nog een mooie relaxte zomer gegund. Sok is geschat 13 jaar geworden en de laatste 3 maanden van zijn leventje bij ons, in het Thuis in Maarn, geweest.
Dank Dierenasiel De Hazenberg voor het vertrouwen deze dankbare oude man bij ons onder te brengen voor zijn laatste levensfase.

Dag lieve Duffy.
Nog zo een oude enorm lieve zwerver waar we afscheid van namen, we hebben hem nog niet aan u voorgesteld maar willen u wel graag met hem laten kennismaken.
Duffy kwam bij ons om verder op te knappen. Hij had last van zijn oor(poliep?), gebit en mogelijk moest er ook nog wat aan zijn oog gebeuren. Samen met de dierenarts maakten we een plan. We begonnen met het behandelen van zijn oor, dat had natuurlijk even tijd nodig. In de tussentijd begon deze lieve kater al op te knappen. Hij snapte al snel wanneer het etenstijd was (lekker!), dan stond ook hij, met veel volume te wachten.
Totdat, na een paar dagen, we hem niet meer hoorden en hij, ondanks de medicatie en pijnstiller, erge pijn aangaf. Gelukkig hadden we toch al een afspraak met de dierenarts voor hem. Daar bleek dat lieve Duffy laten gaan het enige was wat we nog voor hem konden doen. De plotselinge pijn in zijn bekje bleek, naar alle waarschijnlijkheid, veroorzaakt door een tumor bij zijn kaakomslag. Zeker weten zullen we het nooit.
Duffy is geschat, een jaar of 12?, geworden en heeft de laatste 2 weken van zijn leventje bij ons doorgebracht. Hij heeft in die korte tijd absoluut een voetafdruk achter gelaten in ons hart.
Dag lieve Duffy, je had zo te zien een ruige tijd achter de rug. We zijn blij dat we je verder lijden konden besparen ✨.
Dank Dierenasiel Tiel voor het vertrouwen het leven van wederom zo een lieverd in onze handen te leggen.
Onderstaande katten hebben tevens hun laatste levensfase doorgebracht in het thuis van Stichting Beertje en zijn Sok en Duffy reeds voorgegaan. Wij hebben ook van hen enorm genoten!
(als u op een foto klikt kunt u meer informatie over de katten lezen)

Dag lieve Goofie, 8 jaar geleden ontmoetten wij Goofie voor het eerst. Een heel bang jong hoopje zwart in zijn mandje met zijn pootje over zijn koppie. Hij had diabetes. Eenmaal in de opvang Thuis veranderde het bang al gauw in voorzichtig en viel het met de diabetes gelukkig wel mee. Met zijn luide stem liet hij ons, tot aan zijn dood, elke ochtend horen “schieten jullie nou nog eens op met die brokjes”. In de beginjaren liet hij zich, als hij buiten op onderzoek ging, om de zoveel tijd, of een meter verder, ook flink horen. Dat deden wij dan ook maar. Wat was Goofie een ontzettend lief ventje. Elke kat sloot hij onmiddellijk in zijn hart. We zagen hem vaak met Klaas in een mandje, en Goofie, Mees, Millie en Klaas waren écht een mooi, spelend, kwartet. Hij bleef met mensen wat voorzichtig. Leerde hij ze eenmaal kennen dan kon hij zich uiteindelijk compleet aan hen overgeven, dat hij daarbij wel eens op de grond rolde kon hem echt he-le-maal niets schelen. Dit mannetje had ook pech. Omdat het zo goed met hem ging en hij nog relatief jong was hebben we hem tot 2 x toe bij bekenden geplaatst. Beide keren ging het mis; de andere kat vond hem stom en hij kreeg medisch problemen. Tweemaal terug in de opvang Thuis was hij gelijk de oude. Gelukkig komen zijn bekende baasjes hier heel vaak, dat bleek een band for-ever ❤. De laatste jaren begon Goof te tobben met zijn gebit en uiteindelijk ook met zijn humeur. Hij is in zijn relatief korte leventje heel vaak naar de dierenarts geweest. Uiteindelijk konden we hem niet meer helpen. Mede omdat hij zelf ook heel erg duidelijk aangaf dat hij GEEN dierenartsbehandelingen meer aankon en wilde. Wij konden en wilden niet anders dan dat respecteren. Dag lieve lieve Goofie, dag bijzonder ventje. Iedereen mist je! Heb het goed, zonder pijn, daar waar je ook wel of niet ergens bent ✨. Goofie is 13 jaar geworden en in totaal 8 jaar bij ons geweest. We hebben altijd 1 of 2 relatief gezonde jonge katjes zodat wij niet alleen maar bezig zijn met afscheid nemen.

Dag lieve Soof. Toen Sophie bij ons in de opvang kwam bleek al snel dat zij meerdere katten wat veel van het goede vond. Gelukkig kon ze naar een van onze gastgezinnen verhuizen. Alweer even geleden namen zij afscheid van haar. Hieronder een impressie van de tijd die ze samen hadden, hartverwarmend. "Op 16 jarige leeftijd kwam Sofie bij ons wonen. Nou ja, 16 jaar was een ruwe schatting, maar jonger was ze in ieder geval niet. Sofie werd al meteen omgedoopt naar Soof. Dat is toch wel een wat hippere naam voor een kat die in haar hoofd ook nog steeds een hippe jonge dame is. 16-ish jaar, zelfverzekerd stapt ze schaamteloos haar mandje uit, keurt haar bakjes met voer en lekkers (gelukkig kon het haar goedkeuring dragen), speelt even met de speeltjes en loopt daarna trefzeker naar onze zoon Skato van 10. Op dat moment "klikt" er iets op zijn plaats. Soofje heeft haar mens gevonden, en Skato zijn kat. Slapen gaat vanaf dan altijd samen, op hetzelfde kussen. Iedere nacht hetzelfde ritueel. Skato gaat liggen, Soof nestelt zich in zijn gezicht, Skato wacht tot Soof slaapt en draait zich voorzichtig om zodat hij ook kan gaan slapen. Wordt Soof op dat moment wakker? Dan loopt ze om, nestelt zich weer in tegen zijn gezicht en begint het weer van voren af aan. Twee jaar ben je bij ons geweest, en in die tijd heb je een onvergetelijke indruk op ons achter gelaten. Hoe je s'nachts luid klagend tekeer kon gaan totdat we een nachtlampje voor je installeerden zodat je kon zien waar je was. Je uitgesproken voorkeur voor kippenpaté (maar niet de brokjes!). Strijdend tegen de ouderdomskwaaltjes liet je je niet kisten en kroop je er iedere keer weer bovenop. Dappere poes, lieve Soof, je hebt onze zoon zoveel geleerd. Hopelijk hebben wij voor jou het mooiste kattenrusthuisje mogen zijn. We zullen je nooit vergeten❤". Dank je wel lief gastgezin, wat zijn we blij dat Soof en jullie elkaar getroffen hebben. Sterkte met dit verlies, Soof heeft zeker weten een pracht-for-ever plekje in jullie hart. Dag lieve Soof, dag lief ✨. Soof was totaal 2 jaar en 4 maanden onderdeel van de stichting, waarvan het grootste deel in een van onze gastgezinnen. Ze is geschat echt oud geworden.
En de volgende katten hebben, na een korter of langer verblijf in het thuis van Stichting Beertje, een eigen baasje gevonden. Wij wensen ze nog een heel fijn leven!
(als u op een foto klikt kunt u meer informatie over de katten lezen)