Eerdere bewoners

Dag lieve Mazzel,
Deze knappe kerel kwam begin dit jaar bij ons met suikerziekte, nierfalen, hartruis en een oogje waar wat extra aandacht voor nodig was. Zijn suikerziekte én nierfalen bleken al snel van voorbijgaande aard. Lichamelijk is hij, zonder aanwijsbare oorzaak, aan het tobben gebleven. Hij werd langzaamaan steeds slechter, we konden uiteindelijk niet anders dan hem laten gaan.
Mazzel heeft er “lang” over gedaan zijn veilige plek, de poezenkamer, te verruimen met ook de andere kamers en uiteindelijk buiten. Knuffelen met bekenden vond hij al snel goed, de andere poezen bleven echter zijn prioriteit. Hij zorgde voor Vlinder als ze een epileptische aanval had, dan ging hij heel dicht in haar buurt zitten tot ze weer bijgekomen was. Hij was gul met het uitdelen van neusjes en speelde, ondanks zijn seniore leeftijd graag met andere katten en veertjes aan stokjes. We hadden hem zo de zomer buiten nog gegund, het mocht niet zo zijn …….
Dag lieve Mazzel, wat was het fijn met jou!
Mazzel is 14 jaar geworden en was 4 maanden bij ons.

Dag lieve Clara
Recent hebben wij onze Clara, ook wel Claremuts, laten gaan. Wat een bijzondere dame, en wat wist ze heel snel in ons hart te kruipen.
Ze kon goed duidelijk maken wat ze wel en niet wilde. Ze kwam dat dan ook echt vertellen, en als wij wat terug zeiden deed zij dat ook …. Ze liet duidelijk weten als ze het ergens niet mee eens was, tjonge jonge, alsof haar wereld verging. Dat kon met een miniseconde trouwens weer over zijn. Want alles wat daarna kwam, een knuffel of eten bijvoorbeeld, was fijner dan waar ze boos over was, ook dat liet ze duidelijk merken 🙂.
Er zijn nu “veel” lege plekjes in huis want waar zij lag had zij ook. Ze had bv haar eigen Troon (foto) met daarnaast haar eettafeltje en aan de andere kant haar kattenbak, in de poezenkamer was een van haar slaapplekjes in de handdoekenkast (met warm dekentje eronder).
Haar lijfje was echt op, ze leefde in geleende tijd. Ze genoot zo van buiten, de zon op haar lijfje en van onze aandacht 😊.
Tot het allerlaatst heeft ze het heft over haar leven in eigen handen gehad. Ze is heel rustig sterretje geworden. Ze lag er heel erg mooi bij terwijl het laatste beetje leven uit haar weggleed. Wat ons betreft heeft ze niet duidelijker kunnen maken dat ze het er helemaal mee eens was te gaan en daar zijn we blij mee.
Dank lieve (15 jarige) Clara dat je de laatste 5 maanden van je leven ons hebt uitgekozen om bij te wonen. Daar zijn we trots op. Ook jou zullen we helemaal nooit vergeten.

Dag lieve Luna
Ook Luna hebben we onlangs laten gaan. Ze was een lieve aanwezigheid. Haar stem gebruikte ze om te laten weten wat ze wilde en (vermoedelijk) omdat ze doof was liet ze die goed klinken. Toen we eenmaal wisten wat ze had en ze de juiste medicatie daarvoor kreeg werd ze een stuk rustiger. We konden het schreeuwen toen ook beter duiden. De ene schreeuw betekende “ik wil eten”, de andere “he, ik wil naar buiten en wel NU” en zo waren er nog een paar. Natuurlijk deden we “gelijk” wat ze ons “vroeg”.
Aangeraakt worden wilde Luna niet. Gewoon gezellig bij ons in de buurt, haar orders uitdelen en haar natje en droogje was voor haar meer dan genoeg. Voor ons dus ook.
Toen ze ouder werd werd deze dame milder, de laatste weken zat ze s avonds al klaar om even bij mij te komen liggen. De vraag is en blijft wie hiervan het meest genoot.
Dag lieve, 19 jarige, Luna, wat had je een prachtig markant koppie. We mochten ruim 2,5 jaar van je genieten. Je laat een hele mooie afdruk achter in ons hart.

Onderstaande katten hebben tevens hun laatste levensfase doorgebracht in het thuis van Stichting Beertje en zijn Mazzel, Clara en Luna reeds voorgegaan. Wij hebben ook van hen enorm genoten!

Zen

Aapie Jaapie

Jaapie

Krakkie

Krakkie 4 april 2012 bewerkt (1)

BessieBassie

Theia

CAM00293 (1)

Hope

DSCF0505 (1)

Tirza

P1020052 (1)

2015-05-15 16.03.55 (1)

Pinkeltje

Gijs

2015-05-28 08.53.37

Dametje

Foto's poezen september 2010 059 (1)

Elfie

CAM00316 (1)

En de volgende katten hebben, na een korter of langer verblijf in het thuis van Stichting Beertje, een eigen baasje gevonden. Wij wensen ze nog een heel fijn leven!

Bobbie

Ukkie †