Eerdere bewoners

Dag lieve Basje
We namen, geheel onverwacht, ook afscheid van Basje. Hele lieve, bijzondere, acrobaat Basje.
Deze dame had niet zoveel vertrouwen meer in de mensheid. Ze had één favoriet. Tegen de rest van de wereld deed ze heel vriendelijk en uitnodigend, als ze daar echter op ingingen dan konden ze rekenen op een “vriendelijke” oplawaai. En als blikken konden doden …….. dan hadden we niet meer zoveel vrijwilligers gehad. Gelukkig zijn die wijs genoeg om naar dat soort signalen te luisteren en lieten het knuffelen aan Basje en mij over.
Basje had diabetes en liet zich absoluut geen insuline spuiten toen ze hier kwam. Gelukkig ging het een tijd goed met aangepast voer en zonder insuline. Intussen konden wij elkaar goed leren kennen. Toen het eenmaal écht nodig was te gaan spuiten vond ze dat prima. Dat waren gelijk van die mooie knuffelmomentjes, want daar kregen wij samen nooit genoeg van.
Zoals zoveel katten hield ook zij van routine. Ze stond altijd luid mauwend, langs mij heen strijkend, met haar neus in alle bakjes, op tafel zich te bemoeien met eten geven. En als ze niet op de tafel wilde eten dan misschien toch wel boven op de krabpaal of toch op tafel dan maar ……..? En langzaamaan voerde ze haar routine wel uit maar ging ze steeds minder eten en hielpen alle lekker hapjes die we haar voorschotelde ook niet meer. Uit de bloedcontrole bleek al snel dat ze heel ziek was en we niets meer voor haar konden doen.
Basje begon net voorzichtig de tuin te verkennen …… we hadden haar zo ontzettend graag nog meer tijd gegund.
Dag lieve, lieve Basje met je ene witte snorhaar, wat ben je een ontzettend mooi en lief sterretje geworden✨.
Basje is 13 jaar geworden en was ruim 9 maanden bij ons. Voor altijd in ons hart.

Dag lieve Monkey
Onlangs namen we afscheid van Monkey, de oudste van het stel. Hij had nierfalen, het was zijn tijd.
We namen deze lieverd aan het begin van het coronatijdperk eens mee naar boven om “samen” een digitaal concert van 2 van onze bestuursleden te kijken/luisteren. Vanaf dat moment hadden we, tegen onze gewoonte in, een vaste bewoner boven. We hebben hem nog een aantal keren mee naar beneden genomen en hem de keus gegeven, hij liep linea recta weer terug. Monkey accepteerde daar onze eigen kater, maar elke andere kat die boven langs kwam liet hij alle hoeken van de gang boven en beneden zien. Ineens was hij dan een jonge vent die nog prima de trap op en neer kon rennen. We kregen boven een heus ritueel. Hij zat klaar wanneer ik naar bed kwam, dan lazen/knuffelde we nog een poosje en hij deed elke dag om de zelfde tijd “het licht uit” door in zijn huisje te gaan liggen. Als we een keer overdag bij hem ging liggen keek hij niet op of om, want dat hoorde niet bij onze routine. Verder wilde hij vooral drinken uit de WC, mocht niet, en de douche. De douche deden we, dus!, elke dag een paar keer op vaste momenten voor hem aan, hij maakte hem dan goed droog.
Monkey, met zijn mooie zware stem, is 19 jaar geworden. Hij was ruim 2,5 jaar bij ons en heeft van zijn eerste tot zijn laatste dag hier zijn pootje naar ons uitgestrekt. Dat betekende dat hij geknuffeld wilde worden, dat hebben we dus héél veel gedaan.
Dag mooi lief ventje !

Onderstaande katten hebben tevens hun laatste levensfase doorgebracht in het thuis van Stichting Beertje en zijn Basje en Monkey reeds voorgegaan. Wij hebben ook van hen enorm genoten!

Winnie

Bloem

Vlinder

Rave

Mirre

Bommel

Amie

Mazzel

Clara

Luna

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is luna.jpeg

Zen

Aapie Jaapie

Jaapie

Krakkie

Krakkie 4 april 2012 bewerkt (1)

BessieBassie

Theia

CAM00293 (1)

Hope

DSCF0505 (1)

Tirza

P1020052 (1)

2015-05-15 16.03.55 (1)

Pinkeltje

Gijs

2015-05-28 08.53.37

Dametje

Foto's poezen september 2010 059 (1)

Elfie

CAM00316 (1)

En de volgende katten hebben, na een korter of langer verblijf in het thuis van Stichting Beertje, een eigen baasje gevonden. Wij wensen ze nog een heel fijn leven!

Bobbie

Ukkie †